Karakter

Sennah is een schat van een hond. Ze is een echte mensenvriend en heet iedereen welkom op ons terrein. Vooral vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen vindt ze erg interessant. Ze hoopt altijd dat ze met haar willen voetballen in het gras voor het huis of verstoppertje spelen in de bostuin achter het huis. Een verstopt kind opsporen en beloond worden met een snoepje staat hoog op de prioriteitenlijst van deze hond!

We laten Sennah altijd uit in het bos achter onze tuin. Een stok apporteren vindt ze een groot plezier. Ook speelt ze graag met de grote en kleine honden uit de buurt. Achter elkaar aanrennen door het bos om daarna snel weer bij het baasje terug te keren om te kijken of je er nog wel bent. Kortom, een heerlijke hond die zich vrij voelt maar ook graag bij je in de buurt blijft.

In huis is Sennah de rust zelve. ’s Avonds ligt ze graag aan onze voeten en bedelt regelmatig om een aai over d’r kop. Wordt het haar te warm in de huiskamer (vooral als de openhaard aan is) dan vertrekt ze naar haar mat in de gang waar ze ook ’s nachts slaapt. Naast haar in de hoek staan diverse hockeysticks en –schoenen. Ze taalt er niet naar. Er wordt nooit iets kapotgebeten.

In onze vrijstaande woning aan het bos is het fijn om Sennah ’s avonds in huis te hebben. Zodra het donker wordt neemt haar waakse karakter het over. Ze is heel beschermend naar ons toe. Mede dankzij haar voelen we ons altijd veilig in huis.